top of page
  • Foto van schrijverASSULAB

3 zaken die u moet weten over successierechten

Bijgewerkt op: 15 apr. 2021

Welke 3 dingen die u moet u zeker weten over successierechten? Moet ik beginnen aan mijn successieplanning? Ja, zeker! En liever vandaag dan morgen! ⌛


1️⃣ Een schenking wordt heel vaak gezien als een oplossing om de torenhoge kosten bij een erfenis te ontwijken. Maar wist u dat u de periode die overbrugt moet worden bij een schenking ook ingedekt kan worden via een verzekering? Volgens ons een absolute aanrader om te bekijken, want zonder die verzekering kan een plots overlijden ook uitdraaien op een dure aangelegenheid, waardoor het hele punt van een schenking helaas vervalt.


2️⃣ Zoals hierboven aangegeven is successieplanning niet iets waar je enkel op oudere leeftijd over mag nadenken. Helaas kent niemand onder ons zijn of haar levensloop en maakt een onverwachts overlijden soms deel uit van het scenario. Het is dus tijd om nu al na te denken over wat er met uw vermogen zal gebeuren als u er morgen niet meer bent.


3️⃣ Weet u eigenlijk wat uw nabestaanden moeten betalen aan erfbelasting? In 90% van onze dossiers zijn klanten letterlijk verbouwereerd. Door middel van enkele eenvoudige stappen kunnen we een successieplanning voor u opmaken. Ongetwijfeld een tip die veel kan opleveren voor een - in verhouding - minieme investering!


Dus, zullen we er dan maar aan beginnen?
Telefoon: 0477 32 98 03

Mail: info@assulab.be

45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page