top of page
  • Foto van schrijverASSULAB

5 waarheden om jezelf en je bedrijf te laten groeien

Want je bedrijf laten groeien, dat geeft meer zekerheid en biedt een toekomst voor je onderneming, je klanten én jezelf.


Wij geven je graag 5 haalbare tips om te investeren in die noodzakelijke groei.


1️⃣ Investeer in goede kennis & samenwerkingen

Schets voor jezelf een globaal beeld waar je naartoe wil gaan en verbind de juiste professionals met de juiste expertise. Je hoeft als bedrijfsleider écht niet alle details te kennen, maar wat wel belangrijk is, is om op de hoogte te zijn van de algemene lijnen. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel winst je overhoudt van je omzet? Ken jij de beste vastgoedfinancieringen? En weet jij welke stappen je kan ondernemen om fiscaal te optimaliseren?


2️⃣ Jij bent key!

Je zaak staat of valt met jou, niets staat meer als een paal boven water dan dit. Is jouw omzetverzekering bijvoorbeeld al in orde? Deze zal ervoor zorgen dat jouw omzet blijft doorlopen en je kosten betaald worden, ookal is er sprake van een ziekte of een ongeval die de inkomsten kan verstoren.


3️⃣ Vergroot je slagkracht.

Zorg ervoor dat je businessmodel schaalbaar is. Neem een berekend risico en neem dat eerste (of volgende) personeelslid aan en groei op deze manier. Je kan op die manier meer werken aan je bedrijf, dan in je bedrijf en dat is écht stap 1 om te kunnen groeien.


4️⃣ Focus op wat werkt.

De alombekende slogan 'klant is koning', die blijft geldig. Maar pas wel zoveel mogelijk de 80/20 regel toe. 80% van je omzet dient te komen van 20% van je klanten. Werk dus ook het meeste van jouw tijd aan je topklanten en zoek extra topklanten. Focus op je corebusiness!


5️⃣ Blijf geconnecteerd en geïnformeerd.

Ga op zoek naar gelijkgestemden. Het is het minst favoriete deel van vele ondernemers, dat netwerken, maar je kan er een heleboel tips & tricks uithalen. Schrijf je dus in voor dat event of die ene inspiratiesessie. GO GO GO!


💡 BONUS: extra winsten genereren is top, maar zijn deze ook fiscaal geoptimaliseerd? Hoe je dat kan doen? Daarbij helpen wij jou graag! 😉 Want ja hoor, dat ene pand dat je op Pinterest bewaarde, dat kan het jouwe zijn door het geld van jouw zaak slim in te zetten.


Wil je hierover mee weten? Geef dan maar een seintje of maak meteen een afspraak.


Tot binnenkort!

Ray & Dominique

0477329803
61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page