top of page

Beleggen voor een hoger rendement!

Wil je meer halen uit je spaargeld? Door je overtollige liquide middelen te activeren in beleggingen zoals vastgoed en aandelen, kun je een hoger rendement behalen. Heb je nog geld op een termijnrekening? Overweeg dan om dit te herzien en te investeren voor een beter resultaat dus beleggen voor een hoger rendement is the way to go!


Het activeren van liquide middelen is een cruciale stap voor zowel privépersonen als bedrijven. Hoewel het aanhouden van een bepaalde buffer op je bankrekening of spaarrekening verstandig is, kan het overschot veel beter benut worden door te investeren. Dit artikel bespreekt waarom het belangrijk is om je overtollige liquide middelen te activeren, en geeft praktische tips over hoe je dit kunt doen.


Veel mensen en bedrijven houden grote sommen geld aan op hun rekeningen, denkend dat dit een veilige manier is om hun vermogen te beheren. Echter, met de lage rentetarieven die momenteel worden aangeboden, levert dit weinig op. In plaats daarvan kan het verstandig zijn om een goed evenwicht te vinden tussen liquide middelen en beleggingen. Beleggingen in vastgoed en op de beurs (zoals aandelen en obligaties) bieden vaak een hoger rendement, afhankelijk van je risicoprofiel.


Laten we eens kijken naar een voorbeeld. Stel dat je €10.000 hebt die je overweegt te investeren. Op een spaarrekening krijg je momenteel een rente van ongeveer 0.5% per jaar, wat neerkomt op een opbrengst van €50 per jaar. Daarentegen, met een gemiddelde jaarlijkse beursrendement van 7%, zou dezelfde €10.000 na één jaar €700 opbrengen. Dat is een significant verschil dat laat zien hoe krachtig het activeren van je gelden kan zijn. Deze voorbeelden houden nog geen rekening met de inflatie waardoor zal blijken dat je op de spaarrekening eigenlijk geld aan het verliezen bent.


Bovendien blijft het ook een verstandige keuze boven termijnrekeningen. Heb je nog geld vaststaan op een termijnrekening? Overweeg dan om dit te herzien en te activeren via beleggingen om een hoger rendement te behalen.


Het is belangrijk om te investeren volgens je beleggersprofiel, waarbij je een goede mix vindt tussen verschillende soorten beleggingen. Een gediversifieerde portefeuille verlaagt het risico en verhoogt de kans op een stabiel rendement. Schakel indien nodig een financieel adviseur in om een strategie te bepalen die past bij jouw specifieke situatie en doelen.


Wil je graag meer informatie hierover en even samen brainstormen?


Maak je afspraak via deze link en ontvang hierbij een gratis analyse.


Tot binnenkort,

Ray & Dominique


beleggingsadviseurs aan zwembad
Ray en Dominique Assulab28 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page