top of page
  • Foto van schrijverASSULAB

Het pensioen van Jan Janssens onder de loep

We stellen u graag voor aan Jan Janssens. Hij is getrouwd, heeft 3 kinderen en is bestuurder van zijn eigen vennootschap waar hij als consultant gevraagd wordt door andere bedrijven.


In deze blog schetsen we zijn pensioenverhaal. Lezen jullie mee?

  • Zijn wensen bij pensionering: Hij wil €3.000 bruto. Zijn huis is dan wel afbetaald maar hij moet kosten die de vennootschap nu draagt zelf voorzien zoals de aankoop van een wagen. Ook beseft hij goed dat op pensioen gaan een lange vakantie is. Hij wil graag meer reizen, zijn kinderen een centje toestoppen en een buitenverblijf in Italië kopen.


  • Zijn huidige situatie mocht hij verder niets ondernemen: Als hij geen actie gaat ondernemen kan hij enkel terugvallen op zijn wettelijk pensioen van €1300. Al een geluk kan hij dit lichtjes opkrikken met zijn polis pensioensparen die hij bij ons heeft. Hij komt nog steeds €1645 te kort om €3.000 per maand te hebben.

  • De oplossing voor Jan: Wat wij als Assulab doen is kijken hoe ze zo fiscaal optimaal mogelijk de situatie van Jan kunnen verbeteren zodat hij zijn financiële dromen werkelijkheid ziet worden. Dit lossen ze op door een polis IPT oftewel Individuele Pensioentoekenning op te starten. Hierdoor kan hij pensioenopbouw doen en dit als onkost via zijn vennootschap verwerken. Ook een lange termijn sparen polis wordt opgestart. Dit is fiscaal voor hen aftrekbaar privé dus in zijn personenbelastingen. Verder wilt hij nog een vrij sparen via een belegging om zo op een hoger rendement te mikken. Dit is belastingvrij op einddatum. Zo komt hij op zijn gewenste €3.000 per maand en heeft hij een totaalkloof van bijna €500.000 kunnen dichten. Natuurlijk start hij hier op tijd mee en is dit zeer haalbaar voor Jan. Dus belangrijk, begin hier tijdig mee om met gemoedsrust de toekomst tegemoet te gaan.


Tot binnenkort?

Ray & Dominique


Telefoon: 0477 32 98 03

Mail: info@assulab.be

75 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page