top of page
  • Foto van schrijverASSULAB

Uw vastgoedplannen voordelig financieren via ASSULAB? Dat kan.

Bijgewerkt op: 23 jan. 2021

In dit artikel geven we meer info over het bulletkrediet. Dit is enorm interessant voor zelfstandigen die via hun IPT of mogelijk andere pensioenplannen hun vastgoedwensen kunnen financieren. Hieronder verstaan we: verbouwen, kopen, vernieuwen, uitbreiden … en dit binnen de Europese Ruimte. Wil u een eigen woning kopen en uw pensioenfondsen hiervoor gebruiken? Dat kan! Ook herfinancieren, aankoop van een buitenverblijf in binnen-of zelfs buitenland of een investeringspand behoren tot de mogelijkheden.


Hoe werkt het? Toekomstig kapitaal, dat u op pensioenleeftijd zal ontvangen via uw eigen pensioenplannen, geeft u in pand voor de aankoop van uw vastgoed. Stel u bouwt voor uw 67e verjaardag €500.000 op via IPT en/of via andere pensioenfondsen, dan kan u dit budget nu al aanwenden in de meeste gevallen. Ideaal toch?


De afbetaling van het kapitaal gebeurt via uw pensioenfondsen op die eindtermijn van 67 dus nu betaald u niets extra wat kapitaalaflossing betreft. De intrest zal u wel betalen en dit gebeurd privé. De extra periodieke premie voor de wedersamenstelling van het krediet gebeurt via de onderneming. In het klassieke geval gaat u rente én kapitaal aflossen wat duurder uitkomt. Nu al kapitaal dat u op pensioenleeftijd zal krijgen aanwenden voor privévastgoed, het kan dus! Nog een groot voordeel is dat dit privé-eigendom is en niet van de onderneming.


Dit positief effect kan u nog versterken als u vervroegd aflost waardoor de te betalen rente zakt én er opnieuw kapitaal vrijkomt voor uw volgende project of droom. Vervroegd aflossen kan ook via de IPT waarbij u voorschotten opvraagt van de reserve van uw polis.


Voorbeeld = Wanneer Bart wil investeren in een studio om te verhuren vraagt hij een calculatie op om te kijken wat voor hem de voordelen zijn van een bulletkrediet in combinatie met voorschotopnames. Zijn totale voordeel over de gehele looptijd komt uit op €79.349 wanneer hij gaat voor een bulletkrediet in plaats van een traditioneel krediet*.


Wil u spreken over een interessant project en wil u eens een inschatting voor uw vastgoeddromen? Contacteer ons gerust en we komen graag tot bij u.


Tot binnenkort,

Ray en Dominique

ASSULAB


Telefoon: 0477 32 98 03   

Locatie: de afspraak gaat door bij u op kantoor of bij u thuis wanneer het u best past*in dit voorbeeld: aankoopbedrag €100.000 / klassiek krediet: 2% - 20 jaar / bulletkrediet: 2,7% - 20 jaar.


102 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page