top of page
 • Foto van schrijverASSULAB

Verbind goede werkkrachten aan uw bedrijf

Bijgewerkt op: 6 sep. 2021

Bent u HR manager of heeft u beslissingsbevoegdheid betreffende het aanvullende verloningspakket binnen uw bedrijf? Lees dan zeker verder wat u kan toepassen om een mooi totaal verloningspakket aan te bieden en hierdoor de sterkste kandidaten uit de markt kan aantrekken.


We delen de mogelijke oplossing in volgens 5 categorieën:


1) Hospitalisatieverzekering

De beste bescherming bieden aan de werknemers van uw KMO en tegelijkertijd ook uw financiële risico’s beperken en dit alles binnen de budget van uw bedrijf? Dat is mogelijk dankzij de hospitalisatieverzekeringen van DKV. Wij werken met hen samen omdat zijn een topservice en goede dekking bieden aan de aangeslotenen. Er zijn verschillende opties mogelijk om uw medewerkers en ook uzelf de gemoedsrust te bezorgen om bij mogelijke hospitalisatie hoge ziekenhuiskosten te moeten betalen. Zie onze andere blog met voorbeelden om te kijken dat dit gemakkelijk meer dan €15.000 in geval van bijvoorbeeld iemand die een maand in het ziekenhuis moest blijven na een hartaanval.


Ook gezinsleden van medewerkers kunnen aan een voordeeltarief aangesloten worden. Vanaf 3 aangesloten medewerkers kan u voor de optie service@home kiezen waarbij niet-medische thuishulp na minimum 1 nacht opname in een door DKV erkend ziekenhuis aangeboden wordt. Zo kan de medewerken of diens gezinslid goed op krachten komen en moet die zich over bepaalde huishoudelijke taken niet of minder bekommeren tijdens het genezingsproces.


We hoeven u niet te vertellen dat dit als onderdeel van het loonpakket uw competitief voordeel in de arbeidsmarkt enorm versterkt. Werknemers hebben graag zekerheid en dit biedt hier een mooi onderdeel van.


2) Groepsverzekering

Het ontvangen van een aanvullend pensioenkapitaal bovenop het wettelijk pensioen op het einde van de loopbaan, is voor een werknemer een sterk pluspunt en garandeert zekerheid. U als werkgever zoekt daarentegen dan weer naar een optimale financiering hiervoor.

Hier zetten we enkele voordelen de groepsverzekering op een rij:

 • U kiest beter hiervoor dan voor een netto loonsverhoging gezien het fiscaal gunstige verhaal en de aftrekbaarheid ervan.

 • Uw imago in de arbeidsmarkt zal verbeteren en ook binnen uw bedrijf. Het zorgt voor een professioneel overkomen en geeft de werknemers gemoedsrust.

 • U als werkgever bepaald werk percentage van loon u betaald en of de werknemers zelf al dan niet ook een bijdrage zal leveren.

 • U kan dit investering in een individueel of collectief beheerd financieringsfonds.

 • U heeft op de lange termijn, geïnvesteerd in tak 23-fondsen, een reële kans op een hoger rendement dan de verplichte rendementsgarantie van de WAP, dit is 1,75%.

 • Indien de tak 23-fondsen goed presteren en de wettelijke minimale rendementsgarantie wordt overtroffen, creëert u in uw collectief fonds een financiële buffer

 • Uw werknemers blijven sowieso beschermt door de rendementsgarantie van de WAP

 • Uw werknemers kunnen steeds een voorschot vragen voor een vastgoedproject. Ze kunnen onroerend goed verwerven of renoveren van eigendommen gelegen in de EER.

 • Indien u voor de cafetaria optie kiest kunnen de werknemers elk afzonderlijk op maat hun eigen pakket samen stellen zonder uiteraard uw budget te overschrijden. Zo kiest de werknemers de dekkingen die bij diens noden past. Hier laat u de werknemers dus extralegale voordelen op maat samenstellen, deze keuzevrijheid doet veel met de algemene tevredenheid van de medewerker.

 • Dankzij de app My Workplace kan u uw pensioenplan zeer eenvoudig online beheren. Wij, als makelaar, staan u uiteraard continu bij en geven gericht advies om uw plan te optimaliseren.

 • Wij komen als makelaar langs om de nieuwe medewerkers die bij u komen werken de uitleg hierrond te komen geven. Zo zijn ze goed geïnformeerd over de voordelen en over de mogelijke keuzes die ze kunnen maken indien u voor cafetaria kiest. Wij kunnen ook voor hen hun persoonlijke financiële situatie bij pensionering, ziekte & ongeval of overlijden bekijken en of er voldoende kapitaal ter beschikking is in die situaties.

3) Invaliditeitsbescherming

U kan kiezen om een volledige en innovatieve invaliditeitsbescherming te bieden aan uw werknemers. De wettelijke uitkering is meestal ontoereikend bij arbeidsongeschiktheid wegens ziekte of een ongeval, met deze optie gaat u voor uw personeel extra uitkering voorzien. Bij arbeidsongeschiktheid valt de werknemer vanaf maand 2 t.e.m. maand 12 terug op 60% uitkering van het begrensd loon van €42404,95/jaar. Vanaf 1 jaar is dit afhankelijk van de gezinssituatie en valt dit tussen de 40% en 65% van dat begrensd loon.


Verschillende opties en formules zijn mogelijk. Dit kan in combinatie met een pensioenplan genomen worden maar ook los daarvan is ook een optie.


4) Overlijdensverzekering

Met een collectieve overlijdensverzekering biedt u uw werknemers een geruststellende veiligheid namelijk de bescherming van hun gezin als het ergste zou gebeuren. Gezien de regelgeving om een wettelijke uitkering te krijgen als nabestaande telkens wordt verstrengd is dit zeker een mooi aanvulling als extralegaal voordeel.


Hier kiest u ook welke formule u wenst losstaand of als één geheel met een pensioenplan.


5) Bonusplan

Als instrument om de motivatie van werknemers te stimuleren wordt dikwijls een bonus toegekend. Helaas gaan bijna al de inspanningen verloren aan sociale en fiscale inhouding als dit als extra loon wordt toegekend. Gelukkig bestaat er een goed alternatief namelijk het bonusplan gekoppeld aan de groepsverzekering.


Hier wordt de bonus volledig of gedeeltelijk in een groepsverzekering gestort. Deze premie is fiscaal aftrekbaar en u geniet van een voordelige sociale heffing. Uw medewerkers genieten bovendien van een aantrekkelijk aanvullend pensioen dat erg voordelig belast wordt. Dus zowel u als uw werknemers genieten hier meer van de voordelen in vergelijking met een storting van het loon. De winst bij een brutobudget van €100 is 16% voor u als werkgever en ongeveer 110% voor uw werknemer.Hebt u al een groepsverzekering opgezet voor uw medewerkers? Dan doet er goed aan om door ons, ASSULAB, te laten bekijken of uw huidige strategie toekomstgericht nog de juiste keuze is. De kans is er dat u een grote kloof moet dichten en een grote som moet opleggen om aan de rendementsgarantie van 1,75% te komen. Idem voor hospitalisatieverzekeringen, daar zijn de dekkingen verschillend alsook voor de invaliditeits-- en overlijdensdekkingen en bonusplannen.


Indien u een afspraak wil om hierover te brainstormen, geef ons een seintje en wij komen graag tot bij.


Tot binnenkort,

ASSULABRay & Dominique

Telefoon: 0477 32 98 03   


44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page