top of page
  • Foto van schrijverASSULAB

Wat gebeurt er met mijn inkomen als ik ziek val?

Bijgewerkt op: 4 mei 2020

In deze bijzondere periode #corona komen er heel veel vragen naar boven. Wij willen hier een aantal beantwoorden wat uw inkomen betreft voor het geval u ziek valt. Ziekte veroorzaakt door het Coronavirus of door een andere aandoening op elk mogelijk tijdstip komt meestal onverwacht.


Zelfstandige:


- In geval van arbeidsongeschiktheid valt u als zelfstandige terug op een wettelijke uitkering en hopelijk ook op uw verzekerd aanvullend inkomen. Het wettelijke gedeelte is tussen de €971,10 en €1582,36 per maand afhankelijk van uw gezinssituatie. Vanaf de achtste ziektedag heeft u hier met terugwerkende kracht recht op. Dit is in de meeste gevallen niet voldoende om de kosten te dekken. Heel wat zelfstandigen hebben daarom een aanvullend inkomen via ons. Hier gaan ze zelf kiezen hoeveel extra inkomen ze wensen bij arbeidsongeschiktheid en vullen ze dit wettelijk gedeelte mooi aan tot een voor hen comfortabel bedrag. Zo kunnen ze met gemoedsrust hun toekomst tegemoet. Interessant is, dit optimaliseren we fiscaal. Stel u hebt normaal €2500 netto per maand en bent samenwonend, dan valt u terug op +/- €971 waar nog bijdragen afgaan. De kloof hier om tot uw loon te komen kan u aanvullen met een verzekering gewaarborgd inkomen.


- Ook de uitgaven en kosten van hun vennootschap blijven doorlopen terwijl, als u de sleutelfiguur in uw vennootschap bent, de omzet dikwijls achterblijft. Velen kennen het bestaan nog niet van deze mooie oplossing. Wanneer u tijdelijk uitvalt en het risico is hoog dat de omzet een grote val maakt, kan u een omzetverzekering aangaan om ook hier een gerust gevoel te hebben.


Loontrekkende: Ook loontrekkenden, die dit gegeven niet via hun werkgever hebben kunnen dit ook afsluiten, doen dit dikwijls apart via ons. Zo hebben we er ook een aantal in onze portefeuille die zich geen zorgen hoeven te maken over hun inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Zij vallen vanaf maand 2 t.e.m. 12 op 60% van hun inkomen en vanaf maand 12 op 50%.


Heeft u hier nog vragen over? Contacteer ons dan voor het maken van een afspraak waarbij we gaan kijken naar een geschikte oplossing voor u. We maken graag tijd en komen tot bij u om u van dienst te zijn.


Tot binnenkort?

ASSULAB

Ray De Roover-Tilleman


Telefoon: 0477 32 98 03   


Locatie: de afspraak gaat door bij u op kantoor of bij u thuis wanneer het u best past45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page