top of page
  • Foto van schrijverASSULAB

Wist u dat u bij ons kan beleggen?

Bij ons kan u ook terecht om uw welverdiende centen te laten renderen. Dit kan in uw pensioenfondsen bijvoorbeeld maar u kan dit ook in de vorm van een pure belegging waarbij u volgens u risicoprofiel en daarbij horende mogelijke rendementen u geld gaat beleggen. U kan dit op eigen naam doen of op naam van uw kind(eren) of kleinkind(eren). Zo geeft u een mooi cadeau wanneer ze alleen gaan wonen, een grote reis willen maken of voor iets anders.


Hieronder zetten we nog even een aantal zaken hierover op een rijtje:


  • Waarom zou ik beleggen?: Vandaag brengt een spaarboekje een negatieve rente met zich mee. Hoe komt dit? De reële rente is enorm laag en de inflatie is hoger dus u verarmt terwijl u het niet doorhebt. Beleggingen zijn geen optie maar een noodzaak geworden!

  • Voor wie is beleggen geschikt?:  beleggen lijkt een ver-van-mijn-bed-show maar dit is het niet. Denk dus zeker niet dat het enkel voorbehouden is voor de rijken of de 'happy few'. Na het bepalen van uw beleggersprofiel kunnen wij u adviseren in het beleggen in enkele kwaliteitsvolle fondsen. Zowel voor uzelf of voor u kinderen en/of kleinkinderen of wie u maar wil. 

  • Hoeveel moet ik beleggen?: Vanaf €40 per maand kan u al instappen. U kiest zelf het gewenste bedrag.

  • Welke spaarfrequentie neem ik best? U spaart best een maandbedrag dat u eventueel kan aanvullen met grote stortingen. Een maandsom volgt mooi de op en neergaande trend van de beurzen en kan hier mogelijk het hoogste rendement halen uit die fluctuaties.

  • Wat is een tak-23 beleggingsfonds: dit is een levensverzekering gekoppeld aan één of meerdere beleggingsfondsen. Ze bieden een mogelijk hoger rendement dan een spaarboekje maar zonder enige garantie. Eén van de voordelen is dat de fondsbeheerder de keuze van de aandelen en/of obligaties in het fonds. 

  • Welke fondsen zijn mogelijk: Er zijn aandelenfondsen in een bepaalde sector of werelddeel en obligatiefondsen (staats- en/of bedrijfsobligatie) of mixfondsen. U kan een profielfonds kiezen of zelf een mix van fondsen samenstellen en bijvoorbeeld gaan voor ethisch fonds, een fonds dat innovaties en trend opvolgt. Zo is bijvoorbeeld Pictet Global Megatrend selection een Zwitsers fonds die in 10 globale megatrends belegd zoals robotica, digitalisering, intelligente steden en verder meer. Dit wijzigen ze dan volgens de trends en mogelijke rendementen. Zo zijn er nog heel veel mogelijkheden. We adviseren en kijken samen met u welk het best bij u profiel past.

  • Voor welk doel kan een belegging dienen?: uw droomreis, duwtje in de rug voor uw kinderen later, aanvulling van uw pensioenkapitaal, huwelijk kortom voor alles. ​​


In de tabel hieronder ziet u het effect op een bepaald rendement en een tijdseffect bij het beleggen van €100.000. Daar ziet u dat uw kapitaal verdubbeld na 15 jaar aan 5% of na 69 jaar aan 1% of na 462 jaar aan 0,15%. Dus slim beleggen is de boodschap en zeker niet uw welverdiende centen op een spaarboekje laten staan. 


Wil u graag hierover meer info ontvangen? Wil u bijvoorbeeld weten wat het mogelijk rendement is van uw spaarsommen? Wil u weten welke fondsen bij u profiel passen of wil u weten wat u beleggersprofiel is? Geef dan een seintje en we staan u graag te woord.


Tot binnenkort,

ASSULABTelefoon: 0477 32 98 03   

45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page