top of page
  • Foto van schrijverASSULAB

Zijn mijn partner en kinderen financieel onafhankelijk na mijn overlijden?

Professor Dr. Yves Stevens van KU Leuven gaf vanmorgen in een E-academy sessie van NN meer inzicht in de financiële gevolgen bij het overlijden van de partner. Dit was een heel interessante sessie. Hij gaf nog meer duiding bij het wettelijk kader en ook over de financiële berekening in allerlei situaties. De wetgeving hierrond alsook mogelijke verzekeringsoplossingen zijn zeer uitgebreid en ingewikkeld als dit niet uw expertise is. Wij zijn hier wel expert in en beschikken over de kennis om u in deze belangrijke kwestie te begeleiden. We bekijken samen uw persoonlijke situatie en mogelijke oplossingen.


Volgende vragen worden vaak aan ons gesteld en lossen we met plezier op. Wat gebeurt er met het gezinsinkomen als ik zou sterven? Kunnen mijn partner en mijn kinderen nog financieel verder? Krijgt mijn partner een overlevingspensioen? Is dit voldoende? Mag ik nog bijverdienen dan? En hoe werkt een overgangsuitkering, voor wie is dit? Ik ben feitelijk samenwonend en heb 2 kinderen, wat met mijn situatie? Ik ben zelfstandige, hoe kan ik mijn situatie optimaliseren? Mijn kinderen moeten zo’n grote som successierechten betalen, hoe los ik dat op?


Al deze vragen en nog vele andere waar u mee zit, kunnen we samen met u overlopen. Zo kan u nu met gemoedsrust de toekomst tegemoet en hoeft u daar niet van wakker te liggen. Maak een afspraak en we brengen dat voor u in orde.


Tot binnenkort,

ASSULABTelefoon: 0477 32 98 03   


Bron foto: De Morgen online

26 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page