top of page
  • Foto van schrijverASSULAB

IPT is the way to go voor zelfstandige met vennootschap

Dit artikel is enorm interessant voor zelfstandigen met een vennootschap. Dus als u zo iemand bent, lees dan zeker verder. Zo niet, stuur het door naar een kennis, vriend of familie zijn of haar vermogen als zelfstandige opbouwt.


Hoe kan u voor uzelf een financieel gunstige toekomst creëren op een fiscaal vriendelijke manier? Sparen voor uw toekomst met allerlei aantrekkelijke voordelen daaraan gekoppeld kan als zelfstandige met vennootschap via de individuele pensioentoezegging of kort gezegd IPT. Er zijn nog allerlei alternatieven of aanvullende componenten zoals VAPZ, LTS, PS en NF om uw toekomstig kapitaal op te bouwen voor later, uiteraard wordt na een doorgedreven analyse bij een persoonlijk gesprek de beste oplossing voor u bekeken. 9 op de 10 is IPT the way to go.


We zetten een aantal voordelen op een rijtje:


  • Uw vennootschap zorgt voor uw pensioen op een fiscaal vriendelijke manier

De ideale aanvulling op het dikwijls ontoereikend wettelijk pensioen om aan alle noden en doelen te voldoen is dus de IPT. Uw vennootschap zorgt voor uw pensioen en u kan dit fiscaal inbrengen. De premies zijn volledig aftrekbaar als beroepskosten.

Minimum kan er €1500 per jaar opzij gezet worden en maximum mag uw wettelijk en uw aanvullend pensioen samen niet hoger liggen dan 80 % van uw laatste 'normale' inkomen zodoende dit fiscaal interessant blijft. Er geldt tevens een voordelige fiscaliteit op uitkeringen.


  • Uw IPT is ruimschoots voordeliger dan een loonsverhoging of dividend

We geven graag een rekenvoorbeeld om aan te tonen dat IPT ruimschoots voordeliger is dan een loonsverhoging of dividenduitkering. Bij een bruto budget van €100 houdt u ongeveer €80 over. Afhankelijk van uw keuze van de fondsen en bijgevolg door de verkregen rente kan dit hoger of lager liggen. Bij een loonsverhoging van €100 bruto kom je slechts op ongeveer €40 netto en bij een uitkering van dividend op €50 netto. Duidelijk wie de winnaar is, namelijk IPT.  • Voordelig investeren in privévastgoed

Een zeer attractief voordeel van de IPT is dat u de aankoop van een tweede verblijf of een renovatie van uw huidige woning of droomhuis kan financieren via een voorschot op de IPT. Welke voordelen biedt zo’n voorschot?

  • U kan nu al van een deel van de opbrengst van uw IPT genieten. U hoeft dus niet te wachten tot je wettelijke pensioendatum.

  • U hoeft niet langs te gaan bij de notaris. U vermijdt notariskosten en registratierechten.

  • U betaalt enkel een beperkte intrest op het ontleende bedrag. Vaak is die intrest een stuk lager dan de intrestvoet die u betaalt op een woonkrediet.

  • Het geld is na uw aanvraag vrijwel meteen beschikbaar.


Uiteraard zijn er enkele voorwaarden hieraan gekoppeld, deze zijn naar onze mening makkelijk toe te passen kan u terugvinden in onze eerdere blog. Ook een mogelijkheid, net als bij een andere levensverzekering kunt u uw contract ook in pand geven in het kader van een hypothecaire lening. Zo geniet u nu al van uw spaargeld.


  • Extra bescherming voor uzelf, u gezin en uw levensstandaard

Een goede financiële planning betekent ook een goede bescherming van uzelf, uw gezin en uw levensstandaard. U kan uzelf optioneel extra beschermen bij overlijden en/of bij arbeidsongeschiktheid. Vele opties zijn hierin mogelijk. Deze zorgen voor gemoedsrust tegen zeer haalbare tarieven.


Sparen voor uw pensioen via uw vennootschap én dit op een fiscaal vriendelijke manier doen én tegelijkertijd uw gezin en inkomen beschermen én met een gerust hart de pensioenleeftijd naderen én de flexibiliteit hebben om minder af te dragen dan een loonsverhoging of dividenduitkering én de vrijheid hebben om een gedeelte op te vragen voor een tweede verblijf of voor de renovatie van uw droomwoning? Klinkt goed en is mogelijk via de IPT.


Wil u hier graag meer info over? Neem dan gerust contact met ons op.


Tot binnenkort,

ASSULAB

IPT, bedrijfsleider, gemoedsrust, pensioen
IPT, bedrijfsleider, gemoedsrust, pensioen

Ray De Roover-Tilleman

Telefoon: 0477 32 98 03   

Locatie: de afspraak gaat door bij u op kantoor of bij u thuis wanneer het u best past106 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page