Op HLN.be lazen we op 27 april een artikel over Els die haar man verloor. Ze spreekt openhartig over de gevolgen van zijn overlijden. Dit kan jammer genoeg iedereen overkomen. Wij, ASSULAB, voorzien gepaste financiële dekkingen mocht dit voorvallen alsook hebben we formules om de administratieve rompslomp te verminderen en zijn we voorstander dat de beslissingen van de uitvaart door de persoon zelf genomen worden en niet door de nabestaanden om de emotionele impact te minimaliseren. Vraag gerust naar meer info bij interesse. Hieronder kan u het verhaal van Els lezen.
Els De Smet (49) uit Aalter verloor in januari haar man Peter aan kanker. Sindsdien kwam ze in een financiële hel terecht, die nu door de coronacrisis alleen maar groter wordt. Rekeningen die drie maanden geblokkeerd worden, loonverlies door corona, en geen enkele vorm van compensatie. “Je kinderen in deze rouwperiode moeten zeggen dat het ofwel kaas, ofwel confituur moet zijn op de boterham, maar niet allebei: dat steekt”, zegt Els.
Els De Smet verloor op 13 januari haar man Peter Steyaert, die na een half jaar de strijd tegen kanker verloor. Naast de emotionele rollercoaster waar zij en haar drie dochters zich in bevinden, schuilen ook zware financiële problemen om de hoek. De coronacrisis maakt het voor jonge weduwen alleen maar erger. “Vanaf de dood van Peter werden al onze rekeningen meteen geblokkeerd. Door de administratieve vertraging in coronatijd zijn al onze rekeningen pas vorige week vrijgegeven”, doet Els haar verhaal. “Maandenlang was het vechten om in ons gezin het hoofd boven water te kunnen houden. Het is als moeder hard als je in moeilijke tijden aan je kinderen moet zeggen dat het niet én kaas, én confituur tussen de boterham kan zijn, maar dat ze moeten kiezen. Zelfs de rekeningen van de kinderen en mijn persoonlijke rekeningen werden allemaal geblokkeerd. Door de administratieve vertragingen die de coronacrisis met zich meebrengt, werd ook het dossier van onze schuldsaldoverzekering niet opgelost. Het geld van de lening ging wel elke maand van onze geblokkeerde rekening. De bank kon dus aan ons geld, maar ikzelf niet.”
Elke dag, als ik de cijfers van de nieuwe coronadoden hoor, besef ik dat dit opnieuw evenveel gezinnen zijn die met dezelfde problemen geconfronteerd worden
Na het overlijden van Peter worden de kinderen officieel als ‘halfwezen’ bestempeld. Het kindergeld wordt daardoor omgezet in een groeipakket. “Doordat er administratief plots een andere stempel op het hoofd van onze kinderen gezet wordt, verlies ik opnieuw een paar honderd euro per maand”, zucht Els. “Elke dag, als ik de cijfers van de nieuwe coronadoden hoor, besef ik dat dit opnieuw evenveel gezinnen zijn die met dezelfde problemen geconfronteerd worden. Ik hoor in het nieuws ook elke dag wel iets over coronacompensaties voor zowat alle doelgroepen. Wie technisch werkloos is, krijgt een tegemoetkoming. Wie zelfstandig is en moet sluiten, krijgt ook geld. Maar weduwen en weduwnaars - ook al heb ik zelf een hekel aan dat woord - krijgen geen enkele vorm van compensatie. Wij zijn een vergeten doelgroep, en dat is jammer.”
Het overlevingspensioen is een vergiftigd geschenk. Met 1.400 euro kan ik geen gezin onderhouden
Na het overlijden van Peter heeft Els wel recht op een ‘overlevingspensioen’. In haar geval zou dat zowat 1.400 euro zijn. “Dat is een vergiftigd geschenk dat ik moet weigeren”, zegt Els. “Met 1.400 euro kan ik geen gezin van vier mensen onderhouden. Ik moet dat dus wel weigeren, en moet een goedbetaalde job zoeken. Ik ben momenteel nog in ziekteverlof, maar ook dat kan niet eeuwig duren. Maar naast mijn job, moet ik op mijn eentje ook nog mijn gezin draaiende zien te houden. Eerlijk: ik weet momenteel niet hoe dat moet.”
Wilt u uw gezin hiervoor behoeden? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden en we maken graag een offerte op maat voor uw situatie.
Tot binnenkort,
ASSULAB
Telefoon: 0477 32 98 03
Mail: ray@assulab.be
Facebook: www.facebook.be/ASSULAB
Instagram: www.instagram.com/assulab.be
Locatie: de afspraak gaat door bij u op kantoor of bij u thuis wanneer het u best past
Beste, ik vind het jammer dat u mijn getuigenis -zonder voorafgaand toestemming te vragen- gebruikt om reclame te maken voor assulab. Daar was mijn getuigenis niet voor bedoeld. Els De Smet - Aalter